Verksamheten är inte aktiv just nu. Kontakta Ellen Z för mer information.
Tillbaka

Hur

Du befinner dig vid punkt A. Härifrån kan du komma vidare. För att ta dig till punkt B behövs någon form av isbrytare. Så, hur ska du finna konstruktiva vägar för nyorientering?

Vissa gånger behöver vi en åhörare eller iakttagare. Andra gånger behövs aktivt stöd, handledning och utbildning, och någon annans magkänsla och överblick. Någon form av förändring och handlingskraft är nästan alltid nödvändig. Kreativa upplägg och metodutveckling är ett sätt att bryta fasta föreställningar och låsta positioner. Det finns många system och metoder som erbjuder effektivitet, ökad prestationsförmåga och slagkraftighet. Vi hittar både quick fix och processer som behöver ordentligt med tid. Några talar om betydelsen av att mogna som människa. Reflektion och självkännedom tar tid. Men, det främjar utvecklingen av både individ och grupp.

Företag, organisationer, föreningar och samfund skiljer sig åt, men har en sak gemensamt: de består av människor som behöver varandra, och som måste kunna kommunicera och samarbeta för ett gemensamt intresse.

Glädje och välbefinnande är en förutsättning för ett väl fungerande liv, oavsett om det handlar om dig som individ eller om gruppens välmående. Tillgången och påfrestningen med en grupp, är att den just består av en skara individer, som var och en lever sitt eget liv.

Att växa, att få inspiration och utmaningar, att stärka kommunikation och samarbete, kan ske på många vis. Kanske finner du någon intressant vinkling i Pedagogiska pusslet. Nedan presenteras också hur det kan se ut, i fyra former för samverkan.

Klicka på en pusselbit och läs mer.

Utbildningar

 

 

 

 

 

 

Ellen Zettergrenkontakt@ellenz.se0705 82 42 02