Verksamheten är inte aktiv just nu. Kontakta Ellen Z för mer information.

Skola

Läraryrket är som mest spännande när man fungerar som låssmed.
Det där att kunna öppna låsta dörrar och ge de studerande/eleverna nycklar. Vad präglar en god arbetsplats, så att personalen känner lust till både arbete och samarbete, och möter mångfalden av studerande/elever med nyfikenhet? Och trots allt roligt, vad är egentligen värst med pedagogyrket? 

Livet är krångligt. Hur blir det begripligt? Lärare vet att tung kunskap är som tung mat; den måste spjälkas. Och pedagogik och metodik är fantastiska enzym som gör att abstrakt kunskap blir konkret. Kunskap som inte kopplas till vår erfarenhet hänger löst, men pedagogiken bygger broar till förståelse och mening. 

Men läraryrket är krävande och idéerna sinar. Att tanka nya tips och få andra ingångar i välkänd vardag betyder mycket när veckorna tickar på. Ellen Z Kommunikation erbjuder konstruktiv kompetensutveckling för pedagoger. Så här säger nöjd personal:

 

”Välfunna och inspirerande teorier.” ”Mycket bra utbildningsmaterial! Tydligt och genomtänkt.” ”Din pedagogik är inte bara prat. Du lever som du lär och visar att det funkar. Tydligt med magnet-flanellografen.” ”Bra teoretisk röd tråd och många exempel. Har fått med mig en massa tankar, tips och insikter, direkt applicerbara i undervisningen.”

”Roligaste fortbildningen!” ”En mycket spännande och givande dag!” ”Överraskande nyttigt och intressant.” ”Bra variation vara aktiv/lyssna. Man blir kreativ själv! Intressanta genomgångar med bra balans. Helheten kändes verkligen. Gav många uppslag och tankar med bra koppling till vår vardag.”

”Avslappnat, roligt, kreativt! Underhållande och trevligt men med stor seriositet. Ett plus för personliga anekdoter!” ”Roliga rollspel med bra syften.” ”Bra övningar som utvecklar både mig, mina ämnen och arbetslaget.” ”Många tips på aktiviteter i klassrummet och redskap för min egen pedagogiska vardag. En hjälp till struktur.”

”Du fick igång en trött publik! Alla var aktiva, jättebra! Roligt att se nya sidor hos kollegorna. Härligt att skratta ihop!” ”Stimulerande, bra frågeställningar jag behöver för att fördjupa mig. Insikt i varandras arbetssituation.”   

”Svårt att ge respons på vad som kan utvecklas, eftersom det var så bra.” ”Engagerande, omväxlande och kul hela dagen. Tiden gick fort. En kanondag, stort tack!”

 

UTBILDNING och WORKSHOP

 

  • Rustad och RIK
    Pedagogisk kompetensutveckling i Retorik Innehåll Kreativitet. En interaktiv fortbildning med föreläsning, idéverkstad och workshop – och den pedagogiska vardagen som en självklart språngbräda. Kunskap, reflektion och kreativ pedagogik står i fokus. En dag med öppna sinnen och nya perspektiv är en bra investering för varje pedagog. Läs mer
  • Vässa din penna
    En skrivarverkstad som triggar både den leklystna pedagogen och den konstnärligt ambitiösa. Kreativa övningar utvecklar språk och stil. Pröva nya grepp! Konstruera nya ord och bygg meningar som överraskar. Upptäck effekten av stilbrott. Kreativt skrivande – kul för kollegiet.

 

FÖRELÄSNING

 

  • Plötsligt händer det ju!
    Fritt fall om natten, otippad begravningsretorik och andra stärkande missöden. När livet överraskar, när det inte blir som vi har tänkt – hur löser vi det? Kan kreativitet existera utan förändring? Här medverkar Selma Lagerlöf, Shakespeare och Lille Prinsen i en omväxlande föreläsning om kaos, kreativitet och öppna sinnen. Läs mer
Ellen Zettergrenkontakt@ellenz.se0705 82 42 02