Verksamheten är inte aktiv just nu. Kontakta Ellen Z för mer information.

Bredda dina uttryckssätt

27 juli 2014, 18:51

 

Kreativiteten startar alltid i tanken, i förmågan att kunna byta perspektiv, att tänka annorlunda. Den som jobbar brett med sin kreativitet, ökar sina chanser att nå fram till olika slags människor i olika situationer. 

Hur vill du tänka annorlunda? Vilka nya områden finns att testa eller fördjupa? Här är några förslag:

  • Gå en kurs i improvisationsteater.
  • Laga mer mat utan recept.
  • Sjung och dansa mer.
  • Odla dina kontakter med ett barn som har mycket lego. Fråga om du får vara med och ha roligt.
  • Måla utan att resultatet ska föreställa något. Måla helst med fingrarna. Det frigör en del låsningar och målningen blir inte så petig som med pensel. Vänd målningen åt olika håll. Kanske den blir bäst när du håller den upp och ner?
  • Bygg skulpturer av olika material: hopknycklade papper, träbitar, frigolit, tändstickor, stenar, glasbitar, konservburkar eller – varför inte – bubbelplast. Utforska limpistol, dubbelhäftande matt-tejp, snören, glaslim och andra hjälpmedel som håller materialet på plats.

 

Vi behöver bli mycket bättre på att LEKA, LÄRA och LEVA.

 

Mina dagar handlar ofta om retorik och pedagogik i en mängd uttryck och former. Jag föreläser och håller praktiska utbildningar – och det är fantastiskt roligt. Men för att bredda mina uttryck har jag nu ägnat en sommarvecka åt att tänka annorlunda – utifrån andra resurser än ord, röst, kroppsspråk, kunskap och analys. Jag har frossat i kompresser/gasbindor som jag har färgat, trådar, silkespapper och annat papper, lite färg, en tyglapp, pälsbitar, en säkerhetsnål, en sida ur en Femina från 1958 samt tapetklister. Hjärnans synapser fick en ny utmaning och jag fick väldigt roligt. 

 

Hus

 

 

Katt

 

 

Melon

 

 

Hjärta

 

 

 

Ellen Zettergrenkontakt@ellenz.se0705 82 42 02