Verksamheten är inte aktiv just nu. Kontakta Ellen Z för mer information.

Indien 10

30 december 2012, 19:05

 

 

Fredagens småvarma fyratimmarståg tog oss till Varkala och “The Oceano – The Authentic Ayurvedic Beach Retreat”. Några gäster är här i sju veckor. Den svenska grundskolan hade till slut beviljat barnen extra ledigt om de … Ja, ni förstår själva. De slår ihop två myggor och hänger över läxböckerna vid poolkanten. Utbildningsförhållandena har blivit allt drägligare sedan starten 1842. 

Oceano. Verkligen ett ställe att varmt rekommendera. Skriv upp det redan nu. Ayurvedisk hälsoklinik med underbart läge vid havet. Nu står det kvällssol på programmet. Och sund mat och dryck. Detoxkurer. Den som vill kan bli analyserad av doktorn och ordinerad lämplig kost och behandling. Det finns en pärm med terapier och massagekurer, en massa goa grejer i menyn och en varning för att förtära för mycket frukt under avgiftningen, eftersom det kan påverka balansen i metabolismen. 

Well well. Man vill förstå sig själv och gör ett matematiskt överslag och ser då två faktorer som samverkade till några lätt malplacerade frågor: OM resan inte hade varit riktigt så svettig och OM vi hade haft all denna kunskap om det helande och renande konceptet som råder här, redan när vi skrev in oss – tja, då hade nog inte mitt resesällskap, samtidigt som han överräckte passet till föreståndaren, kört just den startrepliken som han nu gjorde: “Vilket fantastiskt ställe. Har ni en kall öl?” Och en stund senare: “Pommes frites och svart kaffe, tack.”

 
Ellen Zettergrenkontakt@ellenz.se0705 82 42 02