Verksamheten är inte aktiv just nu. Kontakta Ellen Z för mer information.

Den lille häcklöparen

9 februari 2012, 15:05

“Neeej! Ve mig!” (Hamlet igen). Jag missade semikolonets dag 6 februari!  Att hålla tillgodo med kolonets dag 5 november ser jag inte som något alternativ; det är den lilla kråksparken som erbjuder så oerhört spännande möjligheter.

 

 

Jag minns den med glädje: dubbellektionen som ägnades åt skiljetecken.

Föreläsaren på institutionen för svenska språket på Göteborgs universitet, hade minst en oerhört intresserad student. Han sa:
“Det finns, som så ofta annars, två läger. Den ena falangen älskar semikolon och menar att det är tecknet för finsmakaren. Den andra gruppen höjer ett varningens pekfinger och manar till betänksamhet. Man måste se upp så att inte semikolonet överanvänds; det ser lätt ut som om texten är full av häcklöpare.”

Ellen Zettergrenkontakt@ellenz.se0705 82 42 02